Vrhunski slovenski modni oblikovalci so tkali medkulturni dialog

Uredništov

19.06.2014. Multi-kulturna modna revija ob svetovnem dnevu beguncev

 Vrhunski slovenski modni oblikovalci so tkali medkulturni dialog

Avtor: Sanja Grcić

Včeraj je v Ljubljani potekala nekonvencionalna modna revija, s katero smo obeležili svetovni dan beguncev (20. junij). Vrhunski slovenski modni oblikovalci so iskali navdih v kulturah, od koder prihajajo begunci. Slednji so se kot manekeni tudi preizkusili na modni brvi in izjemno navdušili prisotno publiko v atriju Znanstveno raziskovalnega centra.

Avtor: Draž Pletenine

Svojo vizijo medkulturnega dialoga so skozi oblačila predstavili (avtorji so navedeni po vrstnem redu izhodov): Matevž Faganel, Kristina Lovko, Mimoods, Jana Vilman, Anđela Lukanović, Petja Zorec (Squat), Nina Košak in Tadeja Pance, Sofia Nograd, Maja Štamol, Sanija Reja (Squat), Nina Tomažin (Squat), Mojca Celin, Nika Ravnik in Jana Zornik, Neli Štrukelj, Sanja Grcić, Draž Pletenine, Elena Fajt, Oloop.

Avtor: Kristina Lovko

Sprejemanje drugačnosti sta na dogodku poudarila še moderator Boštjan Napotnik – Napo in glasbenik Goran Završnik. Modno revijo sta vodila v duhu znane ljudske pripovedke v zgodbo, optimističnim koncem. Projekt je kot ambasador podpira tudi glasbenik Miha Guštin – Gušti, na prizorišču pa so bile razstavljene tudi skice modnih oblikovalcev.

Več fotografij bomo v kratkem objavili v galeriji.

Zadnje novice